A pogácsát sütöttünk! Nem is akármilyet! Egy kedves olvasónk küldte el nekünk terméktapasztalatai mellett ezt pofonegyszerű, gyors és ahogy azt már megszokhattátok, egészséges receptet!
A pogácsa is egy olyan magyar étel, amit talán tényleg mindenki szeret. Mindenkinek megvan a maga kedvence: sajtos, tepertős, krumplis, káposztás, túrós.
Nos, amit most mutatunk, az egy villámgyors túrós pogácsa, a tetején természtesen sajttal! 🙂
Fogadjátok sok szeretettel Angelika recepjtét!
Hozzávalók:
- 60 dkg zabliszt
- 50 dkg túró
- 2 teáskanál himalája só
- 1,5 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 csomag élesztő egy kevés tejben futtatva
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás sárgája (a tetejére)
- 15 dkg sajt (a tetejére)
Elkészítés:
Összedolgozzuk a száraz hozzávalókat, hozzáöntjük vajat, majd a felfuttatott élesztőtk. Alaposan összegyúrjuk, majd b. 30 percig kelesztjük.
Körülbelül 1 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
Megkenjük a felvert tojás sárgájával és megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp: