Könnyű zabpehely lisztes, túrós-sajtos pogácsa – Mennyei falatok

A pogácsát sütöttünk! Nem is akármilyet! Egy kedves olvasónk küldte el nekünk terméktapasztalatai mellett ezt pofonegyszerű, gyors és ahogy azt már megszokhattátok, egészséges receptet!

A pogácsa is egy olyan magyar étel, amit talán tényleg mindenki szeret. Mindenkinek megvan a maga kedvence: sajtos, tepertős, krumplis, káposztás, túrós.

Nos, amit most mutatunk, az egy villámgyors túrós pogácsa, a tetején természtesen sajttal! 🙂

Fogadjátok sok szeretettel Angelika recepjtét!

Hozzávalók:

  • 60 dkg zabliszt
  •  50 dkg túró
  • 2 teáskanál himalája só
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag élesztő egy kevés tejben futtatva
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás sárgája (a tetejére)
  • 15 dkg sajt (a tetejére)

Elkészítés:

Összedolgozzuk a száraz hozzávalókat, hozzáöntjük vajat, majd a felfuttatott élesztőtk. Alaposan összegyúrjuk, majd b. 30 percig kelesztjük.

Körülbelül 1 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk.

Megkenjük a felvert tojás sárgájával és megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp:

Egy-két teáskanál szárított medvehagymát is keverhetünk a tésztába, ha fel szeretnénk dobni a pogácsánkat!

 

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!