Tejtermékekre érzékenyek, vegánok, vegetáriánusok, diétázók mind-mind tudják ezt fogyasztani. Bombasztikus finomság, könnyedén!
Hozzávalók:
- 20 dkg kesudió
- 20 dkg eritrit
- 2 evőkanál vaníliaaroma vagy 1-2 vaníliarúd kikapart magja
- 2 dl növényi tej (mandula vagy kesu pl)
- 3 nagy konzerv sűrű kókusztejszín (vagy 4 kisdobozos)
- 15-16 db teljes kiőrlésű babapiskóta
- 3 dl espresso (erős feketekávé)
- magas kakaótartalmú, lehetőleg zsírszegény kakaópor
Elkészítése:
A kesudiót körülbelül kétszeres mennyiségű vízbe áztatom 2 óráig. Így biztosan megpuhul.
Ezután lecsepegtetem és összeturmixolom a cukorhelyettesítővel, vaníliával, a növényi tejjel és 4-5 evőkanál kávéval.
A behűtött kókusztejet/tejszínt (használat előtt akár mélyhűtőben is hagyhatjuk kb 20 percre). A sűrű tejszínes részt lekanalazom és habbá verem (a megmaradt kókuszvizet félre lehet tenni, és később más receptekhez, turmixokhoz használni); majd óvatosan összeforgatom a kesudiós krémmel.
A babapiskótát 1-2 másodpercig a kávéban áztatom és utána a poharak aljára adagolom. Ezután kanalazok rá néhány kanál krémet, megszórom kakaóporral.
Amíg a kis poharunk meg nem telik, ezeket a lépéseket ismételgetem: babapiskóta, krém, kakaópor.
Legalább pár órát hűtőben pihentetem, így a kávé és a többi aroma, íz összeérik.
Ezt a desszertet a növényi táplálkozásra oly sokszor rácsodálkozók is imádni fogják! 🙂