A mandulaliszt felhasználása

A mandulaliszthez a mandulaszemeket megfosztják vékony, barna héjuktól és finomra őrlik. Ez az egyik legegészségesebb dióféle, igazi szuperélelmiszer. Serkenti az agyműködést, erősíti a koncentrációt. A mandulaliszt egészséges választás a hagyományos lisztek helyettesítésére. A mandulaliszt, akárcsak a mag, kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kalcium, magnézium említendő, de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, vasat, mangánt és cinket is.

A mandulaliszt felhasználása 

A mandulaliszt állaga eltérő a búzaliszthez képest, így sütéshez, főzéshez is másképp használjuk. Számos étel készítésénél használható, főleg az édes ételek süteményekhez, muffinokhoz, palacsintához, gofrihoz, de rendkívül ízletes, ropogós, aromás kekszeket, sós rudakat, pogácsát is készíthetünk vele.

A mandulaliszt használata 

A mandulaliszt nem tartalmaz sikért, így glutént sem, ez pedig az állagára is hatással van, így nem válthatjuk ki vele minden esetben a fehér lisztet. Ha kényesebb tésztát akarunk kiegészíteni vele, akkor az alap liszthez keverjünk hozzá egy negyed bögre mandulalisztet, ezzel már érvényesülni tudnak egészségre gyakorolt jó hatásai, miközben a fehér liszt biztosítja, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. Beleforgathatjuk a halat, a csirkét, a tofut, majd süssük ki őket olajban.

Nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot képes felvenni, így akár ételek sűrítésére is tökéletesen alkalmazható. Felhasználása során egyedül a mandula édeskés ízével kell számolni, de egyébként szinte végtelen lehetőségünk van általa.

Az olasz sütemények, desszertek igen nagy részében a mandulaliszt a fő alapanyag. Ilyen például a cantuccini, az amaretti vagy a mandorle. De említhetnénk a híres francia édességet, a macaront is.

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!