Házi csokoládé kakaóbab törettel

Ki ne szeretné az igazi mennyei, kakaóban gazdag csokoládét? Kinek mi a kedvence – étcsoki vagy tejcsoki, mogyorós, gyümölcsös, kókuszos, kekszes, vagy natúr… Biztosan mindenki tud legalább egyet említeni, ami a szívének (és a pocaknak) igazán kedves.

A bolti csokoládék egy része sokkal több cukrot tartalmaz a szükségesnél, és egyéb összetevőkről még nem is beszéltünk. Hoztunk egy gyors házi csokoládé receptet, amit ízlésünk, kedvünk szerint bővíthetünk olajos magvakkal, aszalványokkal, kókusszal, karamell darabokkal!

Csupán pár összetevő, és nem szükséges hozzá semmi előzetes konyhai tapasztalat!

 

Hozzávalók:

100 g kakaóbab töret

50 g kókuszcukor (eritrit vagy xylit is megfelel, végső esetben, cukorfüggőknek barna cukor 🙂  )

30 g kókuszolaj

30 g ízlés szerint: dió, mogyoró, apróra vágott keksz, aszalt gyümölcs, stb.

Elkészítése:

  1. A kakaóbab töretünket egy kávédarálóban, vagy más éles pengével rendelkező konyhai robotgépben őröljük finomra.
  2. Az őrölt kakaóbabot és a kókuszolajat (még csak puha, de nem folyós állapotú) és a választott édesítőszert kezdjük el alaposan összegyúrni.
  3. Figyeljünk rá, hogy minél finomabbra őröljük a kakaóbabot, annál finomabb lesz a végeredmény is! Segíthet, ha a kézzel átgyúrt masszát még egyszer egy mákdarálón átdaráljuk! Isteni puha, szinte már folyós állagú keveréket kapunk! Ez az az állag, ami a legjobb, legmegfelelőbb! (Ha nincsen mákdarálónk, vagy csak nem szeretnénk ezzel is időt tölteni, akkor simán, a hozzávalók alapos összegyúrásával is elérjük, amit szeretnénk. Kis idő múltán a kakaóvaj kicsapódása miatt a massza ragacsos és formálható lesz. Ízében semmit se változtat rajta, csupán a darálóval még krémesebb lesz a házi csokoládénk.)
  4. Ha sikerült elérnünk ezt az ideális, folyós állagot, ízlés szerint még keverhetünk hozzá összetevőket, majd a masszát tetszés szerinti formába tesszük, hűtőbe rakjuk és hagyjuk megdermedni.

Tipp: szilikonos formát használjunk, vagy béleljük ki folpack-kal a formát, hogy ne ragadjon le a massza!

 

Egy teljesen házi, természetes, vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban gazdag, mindenféle adalékanyagtól mentes 100%-os csokoládé! 🙂

Tedd a kosaradba az ajándékodat,

nehogy itt felejtsd!

Köszönjük,hogy olvasod a blogunkat!

Ezért megajándékozunk egy kis csomag hibiszkusz virág teával!