Fehér eperfa levél tea készítése

Fehér eperfa levél tea készítése pofon egyszerű, mindössze 3 lépés.

A különféle gyógyhatású szálas teák egyre szélesebb körben terjednek el, egyre többen választják őket. Azok is, akik szentül hisznek az egészséges táplálkozásban, és azok is, akik csak valamely panaszukat szeretnék enyhíteni, vagy azt megelőzni. A sokszínű választék egyik eleme a fehér eperfa levél tea, melynek főzete csodásan hat az emberi szervezetre. Könnyed, frissítő tea, melynek hatásait a kínai gyógyászat is már régóta elismeri, sőt, még magát a fehér epret is gyógyászati célokra használják.

A fehér eperfa levél hatása

A fehér eperfa levél főzete, azaz teája rendkívül magas antioxidáns hatással rendelkezik, hiszen C-vitamin tartalma is kiemelkedő. Hatásaihoz sorolandó, hogy csökkenti a vércukor- és a („rossz”) koleszterinszintet, gyulladáscsökkentő. Fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban, rostban gazdag növény, melyet a kínai orvoslás is gyógynövényként használ. (Valóban annak tekinthető, hiszen ha a vércukorszintünket szeretnénk kordában tartani, az egyik legjobb természetes módszer, ha a fehér eperfa leveléből készült teát fogyasztjuk.)

Mindezek mellett a távol keleti gyógyászatban alkalmazzák még megfázás, köhögés, szájüregi betegségek, szemgyulladás esetén, és tejelválasztás fokozására is.

A kis levelek számos, nagyon fontos tápanyagot tartalmaznak, mint például polifenolokat, flavonoidokat, fitoszterint, kvercetint. Ezeknek köszönhetően antioxidáló hatása van, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, kezeli a magas vérnyomást, csökkenti az erekben lerakódott koleszterint, és pozitívan hat a májműködésre.  A benne található A-vitamin védi a szemet, a C-vitamin közismerten erősíti az immunrendszert, a B-vitamin megszépíti a bőrt, nyugtatja és erősíti az idegrendszert, míg az aminosavak a fehérjeépítésben játszanak kiemelkedő szerepet.

Sőt, rendszeres fogyasztása serkenti az anyagcsere folyamatait, ezáltal a súlycsökkentő étrendek kísérő eleme is lehet.

A fehér eperfa levél tea készítése

Hogyan is fogyasszuk? Az ajánlások szerint, naponta körülbelül 2-3 teáskanálnyit (kb 4-6 g) használjunk. Azaz két, maximum 3 alkalommal egy-egy csésze teát igyunk meg, étkezés előtt.

A fehér eperfa levél tea elkészítése a következő:

  1. egy teáskanálnyi fehér eperfa levelet 150 ml forrásban lévő vízzel öntsünk le
  2. hagyjunk rajta fedelet, és 5-10 percig áztassuk
  3. ízesítsük kedvünk szerint, bár hatása natúr módon a legintenzívebb
  • A LEGFINOMABB
  • JEGES TEA
  • RECEPTEK