Elmúlt az utolsó őszi hónap is, és már fél lábbal a karácsonyi ünnepekben járunk, szinte már halljuk is a száncsengőt!
Csodálatos ízek, illatok töltik meg a lakást, és persze meleg fényekkel töltjük meg a komor sarkokat.
Bár karácsonyig még van bő két hetünk, addig is meg lehet próbálkozni ezzel a fantasztikus recepttel, mely az őszből idecsent sütőtökös alappal készül, de igazi téli csemege.
Garantáltan megállja helyét az ünnepi pillanatokban is!
Hozzávalók:
- 1 kg megsült sütőtök
- 180-200 g földimogyorókrém + 20-50 gramm a tetejére
- 2 tk kókuszolaj
- 40 g zabpehely liszt vagy kókuszliszt
- 1 tk fahéj
- 2 ek holland kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vanlília aroma, vagy 1 vanília rúd kikapart belseje
- 4-5 ek édesítő, pl kókuszcukor vagy eritirit
- 150 g jó minőségű, olvasztott étcsoki
Elkészítés:
A megsült, lepürésített sütőtököt alaposan elkeverjük a hozzávalókkal.
Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát majd elsimítjuk. A tetejére szánt ízlés szerinti 20-50 g mogyorókrémet a tetejére kanalazzuk és óvatosan elkavargatjuk a tésztával.
A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk durvára vágott diófélékkel (törökmogyoróval, dióval, kesudióval, stb), illetve étcsokoládé darabokkal (lehetőleg cukormentes változatot keressünk!).
30 percig 180 fokon sütjük.
A teteje kicsit megkérgesedik, de belül lágy, puha marad. Egy éjszakát érdemes a hűtőben pihentetni és ott is tartsuk!