Aszalt vörösáfonya 500g (egész)
1 996 Ft 3992Ft/kg
Az aszalt vörösáfonyát sütemények, desszertek, reggeli gabonapelyhek, kásák valamint hús- és zöldséges ételek kiegészítésére is használják (töltelékek, szószok). Önállóan snackként is fogyaszthatjuk, de olajos magvakkal keverve is isteni finomság.
21 készleten
Származási hely: Kanada, USAAz aszalt vörösáfonya hatása
Az aszalt gyümölcsök támogatják, segítik az emésztési folyamatokat, erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, támogatják a szív- és érrendszer megfelelő működését, antioxidáns tartalmuk miatt daganatellenes hatásúak, és védenek a különböző baktériumoktól és vírusoktól.
Természetesen mint minden aszalvány, a vörösáfonya is tele van vitaminnal, ásványi anyaggal. Kiváló bélhurut és hasmenés ellen, vizelethajtó hatással rendelkezik, csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az immunrendszert, védi a szabadgyökök ellen a sejteket, elősegíti a nyálkahártya regenerációját, fogyasztó hatású, bőrregeneráló tulajdonsággal rendelkezik, és csökkenti a stresszt.
Az aszalt vörösáfonya magas flavonoid tartalma miatt, erős antioxidáns hatású. A flavonoidok védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Ezen anyagok fogyasztása segíthet megelőzni a krónikus betegségeket, az érelmeszesedés, a koleszterin lerakódást, szívinfarktus, bőrproblémákat, de segíthetségünkre van a rák elleni küzdelemben is. Komoly szerepet játszhat az akut és krónikus húgyúti fertőzések kezelésében.
Mire jó az egész aszalt vörösáfonya?
A különféle sütemények kedvelt alapanyaga, ezért érdemes az ünnepi menü részeivé is tenni e gyógyító finomságokat. Nagyon jól mutat muffinokban vagy püspökkenyérben. Ezen felül különböző főételekhez, salátákhoz, reggeli müzlikhez/gabonapelyhekhez is kimondottan ajánlott. Azonban kétségtelenül önmagában fogyasztva a legfinomabb.
Az aszalt vörösáfonya gazdag forrása a következőknek:
- C-vitamin – elősegíti az immunrendszer megfelelő működését, de átfogó, központi szerepe van testünk működésében. B1-vitamin együtt a stressz elleni védekezésben segít, hatására a vénákban ritkábban keletkeznek vérrögök, így csökken a szívroham és az embólia veszélye. (Bővebben tudsz olvasni blogunkban: https://heavenuts.hu/ezek-az-elelmiszerek-erositik-az-immunrendszert/ )
- E-vitamin – Legfőbb funkciója az antioxidáns hatás, a szabadgyök-fogó sajátság.
- Béta-karotin – A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). Az A-vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Antioxidánsként viselkedik, ezért csökkentheti a rák bizonyos fajtáinak kockázatát. Egyes kutatások szerint a béta-karotinban gazdag étrenddel csökkenhet a tüdő-, bőr-, gyomor-, vastagbéldaganatok száma.
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
- Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
- Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
- Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
- Kalcium – A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izom összehúzódásban, sőt még a véralvadásban is.
- Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van.
- Mangán – A mangán hatása komplex. Egyrészt számos enzim felépítéséhez és működéséhez szükséges. Az enzimműködés befolyásolásán keresztül a mangán kellő mennyisége elengedhetetlen egyes hormonok (főként a pajzsmirigy- és nemi hormonok) előállításához.
Az aszalt vörösáfonya összetevői
Szárított vörösáfonya 51%, cukor, napraforgóolaj
Az egész aszalt vörösáfonya tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Az egész aszalt vörösáfonya kalória tartalma: 324 kcal / 100 g
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* 50 g-ban |
Energiaérték |
1411 kJ / 338 kcal |
708 kJ / 169 kcal |
8% |
Zsír – Telített zsírsav |
0,37 g 0,05 g |
0,19 g 0,03 g |
<1% <1% |
Szénhidrát – Cukor |
83,5 g 68,7 g |
41,8 g 34,4 g |
16% 38% |
Rost |
4,3 g |
2,2 g |
– |
Fehérje |
0 g |
0 g |
0% |
Só ** |
0,01 g |
<0,01 g |
<1% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.Minimális eltérések lehetségesek.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Kanada, USA |
Kapcsolódó termékek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Szárított Mangó szelet EXTRA 500g HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL ÚJ TERMÉK!!!
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Étrendkiegészítők
Lisztek és pelyhek