Sötét sárgabarack (napon szárítva) 500g
3 200 Ft 6400 Ft/kg
A szárított/aszalt sötét sárgabarackok kiegészíthetik főételeinket, salátáinkat, süteményeinket, de akár a reggeli kásánkat is. Nem csak egy ízletes finomság, de rendkívül tápértéke is magas.
Érdemes olajos magokkal önmagában is fogyasztani, de akár konyhai alapanyagként is használni.
12 készleten
Származási hely: TörökországAz aszalt gyümölcsök támogatják, segítik az emésztési folyamatokat, erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, támogatják a szív- és érrendszer megfelelő működését, antioxidáns tartalmuk miatt daganatellenes hatásúak, és védenek a különböző baktériumoktól és vírusoktól. A különféle sütemények kedvelt alapanyagai is, ezért érdemes az ünnepi menü részeivé is tenni e gyógyító finomságokat.
A sötét sárgabarack eredete
A sárgabarack egy Közép-Ázsiából származó gyümölcsfa, mely akár 4-8 m magasra is megnövő. A sárgabaracknak több fajtája létezik, a sötétebb húsúak általában nagyobb méretűek, húsosak, lédúsak, monília ellen is picit ellenállóbbak.
Természetesen mint minden aszalvány, a szárított (sötét) sárgabarack is tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, emellett magas a rosttartalma, elősegítve a jobb emésztést és az immunrendszer erősebb működését.
A sötét sárgabarack hatása
Az aszalt sárgabarack gazdag forrása a következőknek:
- C-vitamin – elősegíti az immunrendszer megfelelő működését, de átfogó, központi szerepe van testünk működésében. B1-vitamin együtt a stressz elleni védekezésben segít, hatására a vénákban ritkábban keletkeznek vérrögök, így csökken a szívroham és az embólia veszélye. (Bővebben tudsz olvasni blogunkban: https://heavenuts.hu/ezek-az-elelmiszerek-erositik-az-immunrendszert/ )
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
- Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
Összetevők
Szárított sötét sárgabarack
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* 50 g-ban |
Energiaérték |
1271 kJ / 301 kcal |
636 kJ / 151 kcal |
8% |
Zsír – Telített zsírsav |
1,2 g 0,06 g |
0,6 g 0,03 g |
1% <1% |
Szénhidrát – Cukor |
61,9 g 61,3 g |
31 g 30,7 g |
12% 34% |
Rost |
10,3 g |
5,2 g |
– |
Fehérje |
5,4 g |
2,7 g |
5% |
Só ** |
0,01 g |
<0,01 g |
<1% |
Vitaminok és ásványi anyagok |
100 g-ban |
50 g adagban |
RI%* 100 g-ban |
Kálium |
1666 mg |
833 mg |
83% |
Vas |
3,6 mg |
1,8 mg |
26% |
C-vitamin |
31,7 mg |
15,9 mg |
40% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.Minimális eltérések lehetségesek.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0.5 kg |
---|---|
Származási hely | Törökország |
Kapcsolódó termékek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Étrendkiegészítők
Szárított fűszerek
Szárított fűszerek