Aszalt sárgabarack

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

Az aszalt sárgabarack egy ellenállhatatlan finomság, akár magában, akár ételeinkkel kombinálva. Rendkívül gazdag A és C vitaminban, káliumban és vasban. Fogyassz naponta néhány szem aszalt sárgabarackot és kóstolj bele a mennyországba!

2 920 Ft

Aszalt és kandírozott gyümölcsök

Aszalt sárgabarack (illatos) 500g

3 320 Ft 6640Ft/kg
2 980 Ft

Aszalt és kandírozott gyümölcsök

Sötét sárgabarack (napon szárítva) 500g

3 950 Ft 7900Ft/kg

Az aszalt sárgabarack eredete

A sárgabarack egy Közép-Ázsiából származó gyümölcsfa, mely akár 4-8 m magasra is megnövő. A sárgabaracknak több fajtája létezik, a sötétebb húsúak általában nagyobb méretűek, húsosak, lédúsak, monília ellen is picit ellenállóbbak.

Természetesen mint minden aszalvány, a szárított sárgabarack is tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, emellett magas a rosttartalma, elősegítve a jobb emésztést és az immunrendszer erősebb működését.

Az aszalt sárgabarack hatása

Az aszalt sárgabarack kitűnő vas-, káliumforrás, gazdag A- és C-vitaminban. Antioxidáns, lassítja az öregedési folyamatokat, erősíti a szívet, segít a rákmegelőzésben, csökkenti a magas vérnyomást és még méregtelenít is.

Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.

KáliumVas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.