Fehér bab 500g
860 Ft 1720Ft/kg
Általában a babfélék “lenézett növények”, amely méltatlanul vannak kiszorítva az egészséges táplálékok közül. Pedig finom az ízük, olcsók, és sokkal több jótékony hatással rendelkeznek, mint gondolnánk. Fehérjében, vitaminban, ásványi anyagokban gazdag étel.
Elfogyott
A fehér bab vegán és vegetáriánus étrendet folytatók egyik nagy kedvence, remek vitamin- és fehérjeforrás. A babfélék általában véve is kiváló B1, K-vitamin, folsav, foszfor, magnézium, és nátrium források. Ásványi anyagai közül pedig jelentős a molibdén, a vas, és a mangán tartalma.
Számos betegséggel szemben segít megküzdeni, úgy mint szívroham, cukorbetegség, elhízás. Csökkenti a koleszterinszintet, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, a rák kialakulását.
Magas az antioxidáns tartalma, gazdag fehérjében és rostokban. Érdemes billeszteni táplálkozásunkba, hisz az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésnek része. A szervezet lassan emészti, a teltségérzet hosszan megmarad. Cukortartalma alacsony, így fogyasztása nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A bab tápértéke magas, 20-25 százalék fehérjét tartalmaz, ezért is “húspótló” étel a vegánok és vegetáriánusok számára is.
A fehér bab a következő természetes forrás:
- Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából
- Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van
Összetevők:
fehér bab
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (50 g-ban) |
Energiaérték |
1302 kJ / 315 kcal |
651 kJ / 158 kcal |
8% |
Zsír – Telített zsírsav |
1,6 g 0,2 g |
0,8 g 0,1 g |
1% <1% |
Szénhidrát – Cukor |
45,9 g 2,7 g |
23 g 1,4 g |
9% 2% |
Rost |
15,7 g |
7,9 g |
– |
Fehérje |
21,4 g |
10,7 g |
21% |
Só** |
0,05 g |
0,025 g |
<1% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Lengyelország |
Kapcsolódó termékek
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak