Adzuki bab 500g
1 250 Ft 2500 Ft/kg
Az adzuki bab a japán konyha egyik legjellegzetesebb és legsokoldalúbb élelmiszer alapanyaga lett, ám hazánkban még mindig kevésbé ismert ez a fehérjében, B-vitaminban, rostban és ásványi anyagokban gazdag hüvelyes.
1 készleten
Származási hely: KínaAz adzuki babot a többi hüvelyeshez hasonlóan fontos fehérje- és rostforrás, illetve rendkívül gazdag B1- és B2 vitaminban, kalciumban, mangéziumban, vasban és foszforban.
Története nem Japában, hanem az időszámítás előtti Kína és Korea területén kezdődött, egész Kelet – Ázsiában régóta ismert, kedvelt és termesztett növény.
A mindössze 5 mm-es adzuki babszemek többnyire vörösek, leggyakrabban ragukhoz, salátaként, salsa alapjaként, szendvicsekhez és pástétomokhoz használják. De az ázsiai konyhában édesen is szokták fogyasztani (cukorral főzik őssze, majd a gesztenyéhez hasonlóan ízesítik és ahhoz hasonló massza jön létre).
De számos különleges felhasználasi lehetőséget nyújt a teától egészsen a szépségápolásig!
Az adzuki bab természetes forrása a következőknek:
- Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
- Kalcium – A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izom összehúzódásban, sőt még a véralvadásban is.
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
- Foszfor– A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
Összetevők:
adzuki bab
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (50 g-ban) |
Energiaérték |
1302 kJ / 315 kcal |
651 kJ / 158 kcal |
8% |
Zsír – Telített zsírsav |
1,6 g 0,2 g |
0,8 g 0,01 g |
1% <1% |
Szénhidrát – Cukor |
45,9 g 2,7 g |
23 g 1,4 g |
9% 2% |
Rost |
15,7 g |
7,9 g |
– |
Fehérje |
21,4 g |
10,7 g |
21% |
Só** |
0,05 g |
0,025 g |
<1% |
Vitaminok és ásványi anyagok |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (100 g-ban) |
Magnézium |
169 mg |
85 mg |
45% |
Vas |
6,9 mg |
3,5 mg |
49% |
Foszfor |
437 mg |
219 mg |
62% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Kína |
Kapcsolódó termékek
Olajos magvak
Gabonafélék és magvak
Olajos magvak
Olajos magvak