Sötét sárgabarack (napon szárítva) 500g
3 950 Ft 7900Ft/kg
A szárított/aszalt sötét sárgabarackok kiegészíthetik főételeinket, salátáinkat, süteményeinket, de akár a reggeli kásánkat is. Nem csak egy ízletes finomság, de rendkívül tápértéke is magas.
Érdemes olajos magokkal önmagában is fogyasztani, de akár konyhai alapanyagként is használni.
Elfogyott
Az aszalt gyümölcsök támogatják, segítik az emésztési folyamatokat, erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, támogatják a szív- és érrendszer megfelelő működését, antioxidáns tartalmuk miatt daganatellenes hatásúak, és védenek a különböző baktériumoktól és vírusoktól. A különféle sütemények kedvelt alapanyagai is, ezért érdemes az ünnepi menü részeivé is tenni e gyógyító finomságokat.
A sötét sárgabarack eredete
A sárgabarack egy Közép-Ázsiából származó gyümölcsfa, mely akár 4-8 m magasra is megnövő. A sárgabaracknak több fajtája létezik, a sötétebb húsúak általában nagyobb méretűek, húsosak, lédúsak, monília ellen is picit ellenállóbbak.
Természetesen mint minden aszalvány, a szárított (sötét) sárgabarack is tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, emellett magas a rosttartalma, elősegítve a jobb emésztést és az immunrendszer erősebb működését.
A sötét sárgabarack hatása
Az aszalt sárgabarack gazdag forrása a következőknek:
- C-vitamin – elősegíti az immunrendszer megfelelő működését, de átfogó, központi szerepe van testünk működésében. B1-vitamin együtt a stressz elleni védekezésben segít, hatására a vénákban ritkábban keletkeznek vérrögök, így csökken a szívroham és az embólia veszélye. (Bővebben tudsz olvasni blogunkban: https://heavenuts.hu/ezek-az-elelmiszerek-erositik-az-immunrendszert/ )
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
- Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
Összetevők
Szárított sötét sárgabarack
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* 50 g-ban |
Energiaérték |
1271 kJ / 301 kcal |
636 kJ / 151 kcal |
8% |
Zsír – Telített zsírsav |
1,2 g 0,06 g |
0,6 g 0,03 g |
1% <1% |
Szénhidrát – Cukor |
61,9 g 61,3 g |
31 g 30,7 g |
12% 34% |
Rost |
10,3 g |
5,2 g |
– |
Fehérje |
5,4 g |
2,7 g |
5% |
Só ** |
0,01 g |
<0,01 g |
<1% |
Vitaminok és ásványi anyagok |
100 g-ban |
50 g adagban |
RI%* 100 g-ban |
Kálium |
1666 mg |
833 mg |
83% |
Vas |
3,6 mg |
1,8 mg |
26% |
C-vitamin |
31,7 mg |
15,9 mg |
40% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.Minimális eltérések lehetségesek.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Törökország |
Kapcsolódó termékek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Lisztek és pelyhek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök