Őrölt, zsírtalanított lenmag 500g
690 Ft 1380 Ft/kg
Az őrölt, zsírtalanított lenmag magas rosttartalommal bír, támogatja az emésztést, csökkenti a koleszterin szintet. Kiválóan használható kenyérfélék, pékáruk készítésére, de fogyasztható szendvicsekhez, gyümölcsökkel, joghurttal.
15 készleten
Származási hely: LengyelországA lenmagot évezredek óta fogyasztja az emberiség. A len kicsi, sötétbarna- vagy aranybarna színű mag, mely a leggazdagabb forrása a növényi alapú omega-3 zsírsavaknak. Nagyon magas a rosttartalma. Támogatja az emésztést és a szívműködést, csökkenti a koleszterin szintet.
Az őrölt lenmagot használják vegetáriánus és vegán konyhákban is. Biztosítja az omega-3-bevitelt, illetve sűrű, ragacsos állagának köszönhetően kiváltható vele a tojás használata, fogyasztása.
A lenmag nem csak az emésztésnek tesz jót, hanem széppé teheti a bőrt, csökkentheti az édesség utáni vágyat, összhangba hozhatja a hormonrendszert, segítheti a fogyókúrát.
Lignánt is tartalmaz, ami egy szelíd hatású fitoösztrogén. (Hétszer többet tartalmaz, mint például a lenmag). A lignánok akadályozzák az ösztrogénfüggő daganatok kialakulását, csökkentik a menstruációs panaszokat, menupauza tüneteit, gyulladásokat, fájdalmakat. De a férfiakra is csak pozitívan hat, csökkenti a prosztata daganat kialakulásának esélyét.
A lenmag fogyasztása csökkenti a vércukrot és a vér inzulintartalmát, és növeli a sejtek inzulinérzékenységét.
Az őrölt lenmag kiváló forrása a következőknek:
- B1 vitamin – A B1 vitamin vagy tiamin igazi agyserkentő, kedvezően hat az idegrendszerre, fokozza a vérkeringést, segíti a vérképződést,szénhidrát-anyagcserét és a savtermelést.
- Mangán – A mangán hatása komplex. Egyrészt számos enzim felépítéséhez és működéséhez szükséges. Az enzimműködés befolyásolásán keresztül a mangán kellő mennyisége elengedhetetlen egyes hormonok (főként a pajzsmirigy- és nemi hormonok) előállításához.
- Magnézium– segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
- Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
- Szelén – segít a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, antioxidáns és antivirális hatású. Támogatja a pajzsmirigy megfelelő működését, segít a hormonális egyensúly megtartásában, illetve a meddőség kezelésében.
Összetevők:
őrölt lenmag
Tárolása:
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (10 g) |
RI%* 10 g-ban |
Energiaérték |
1315 kJ / 313 kcal |
132 kJ / 31 kcal |
2% |
Zsír – Telített zsírsav |
9 g 1,1 g |
0,9 g 0,11 g |
1% 1% |
Szénhidrát – Cukor |
7 g 2 g |
0,7 g 0,2 g |
<1% <1% |
Rost |
38 g |
3,8 g |
– |
Fehérje |
32g |
3,2 g |
6% |
Só** |
0,15 g |
0,02 g |
<1% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Lengyelország |
Kapcsolódó termékek
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak