Fehér bab 500g
860 Ft 1720Ft/kg
Általában a babfélék “lenézett növények”, amely méltatlanul vannak kiszorítva az egészséges táplálékok közül. Pedig finom az ízük, olcsók, és sokkal több jótékony hatással rendelkeznek, mint gondolnánk. Fehérjében, vitaminban, ásványi anyagokban gazdag étel.
2 készleten
Származási hely: LengyelországA fehér bab vegán és vegetáriánus étrendet folytatók egyik nagy kedvence, remek vitamin- és fehérjeforrás. A babfélék általában véve is kiváló B1, K-vitamin, folsav, foszfor, magnézium, és nátrium források. Ásványi anyagai közül pedig jelentős a molibdén, a vas, és a mangán tartalma.
Számos betegséggel szemben segít megküzdeni, úgy mint szívroham, cukorbetegség, elhízás. Csökkenti a koleszterinszintet, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, a rák kialakulását.
Magas az antioxidáns tartalma, gazdag fehérjében és rostokban. Érdemes billeszteni táplálkozásunkba, hisz az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésnek része. A szervezet lassan emészti, a teltségérzet hosszan megmarad. Cukortartalma alacsony, így fogyasztása nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A bab tápértéke magas, 20-25 százalék fehérjét tartalmaz, ezért is “húspótló” étel a vegánok és vegetáriánusok számára is.
A fehér bab a következő természetes forrás:
- Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából
- Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van
Összetevők:
fehér bab
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (50 g-ban) |
Energiaérték |
1302 kJ / 315 kcal |
651 kJ / 158 kcal |
8% |
Zsír – Telített zsírsav |
1,6 g 0,2 g |
0,8 g 0,1 g |
1% <1% |
Szénhidrát – Cukor |
45,9 g 2,7 g |
23 g 1,4 g |
9% 2% |
Rost |
15,7 g |
7,9 g |
– |
Fehérje |
21,4 g |
10,7 g |
21% |
Só** |
0,05 g |
0,025 g |
<1% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Lengyelország |
Kapcsolódó termékek
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Olajos magvak
Olajos magvak