Liofilizált eper 40 g (szeletelt)
2 460 Ft 61500 Ft/kg
Liofilizált, azaz fagyasztva szárított eper. Az eljárásnak köszönhetően a gyümölcs tartós marad, ropogós és friss. Aromáját, ízélményét, és tápanyagtartalmát megtartja. Különleges, egészséges ropogtatnivaló!
6 készleten
Származási hely: EgyiptomA liofilizált eper (szeletelt) jellemzői
A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, egy tartósítást szolgáló eljárás, mely során a szárításra szánt gyümölcsöt víztartalmától megfosztanak. Először -50°C körüli hőmérsékletre lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan melegítve szublimáltatják a vizet („eltüntetik”) belőle. A víz közvetlenül jég halmazállapotból gáz halmazállapotú gőzzé alakul (folyadékállapot kimaradásával).
A gyümölcsöt végül szárítják és az eredmény egy 1-2% nedvességtartalmú, friss, robbanásszerű ízélménnyel rendelkező, teljes tápanyagtartalmát megtartó gyümölcs, mely nem csak egészséges és finom, de esztétikus is, köszönhetően a magas színvonalú, kíméletes eljárásnak.
A liofilizált eper (szeletelt) ízében változatlan marad, sőt, talán még kifejezőbb lesz! Különlegessége, hogy megtartja alakját is, így nassoláson kívül, különösen alkalmas desszertek, müzlik, granolák, édességek dekorációjára.
A liofilizált eper (szeletelt) előnyei
Tápanyagtartalma, összetevői nem károsodnak, vitaminjai nem bomlanak le. Ízét, aromáját megőrzi. Nem tartalmaz semmilyen hozzáadott cukrot, aromát, adalékanyagot. Szerkezetében sem történik változás, díszítésre is tökéletesen alkalmas és hosszú ideig eltartható.
A liofilizált eper erősíti az immunrendszert (köszönhetően a megmaradt magas vitamintartalomnak), alacsony a kalóriatartalma, csökkenti az édesség és nassolnivalók iránti vágyunkat. Fogyasztásával küzdhetünk a szív- és érrendszeri, daganatos és más civilizációs betegségek ellen. Támogatja az emésztést, és hosszú távon teltségérzetet biztosít.
A liofilizált gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat, tehát kevesebb mennyiség elfogyasztása szükséges, mint a friss gyümölcsökből. Néhány kanálnyi fagyasztva szárított gyümölcs annyi antioxidánst tartalmaz, mint egy kisebb csészényi friss.
Cukorbetegek, vegetáriánusok, vegánok, fogyókúrázok is fogyaszthatják. Minden életkor képviselői számára tökéletes választás, csodás tápanyagforrás.
A liofilizált eper (szeletelt) felhasználása
Adható müzlikhez, granolákhoz, kásákhoz, joghurthoz, tejhez. Használható nyersen vagy süteményben, desszertben feldolgozva, díszítésre használva, sőt mártások, szószok, turmixokat ízesíthetünk vele.
Tápértéke |
100 g-ban | Egy adagban (5 g) | RI * (5 g-ban) |
Energiaérték |
1438 kJ / 344 kcal | 72 kJ / 17 kcal | 1% |
Zsír |
1,5 g 0,3 g |
0,08 g 0,02 g |
<1% <1% |
Szénhidrát |
78 g 51 g |
3,9 g 2,6 g |
2% |
Rost | 8,7 g | 0,44 g |
– |
Fehérje | 2,5 g | 0,13 g |
<1% |
Só** | 1 g | 0,05 g |
1% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.Minimális eltérések lehetségesek.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 005 kg |
---|---|
Származási hely | Egyiptom |
Kapcsolódó termékek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Reformköretek és rizsek
Lisztek és pelyhek
Reformköretek és rizsek