Törökmogyoró 500g
3 920 Ft 7840Ft/kg
A törökmogyoró az egyik legkedveltebb dióféle. Sokaknak a csokoládé elmaradhatatlan eleme. Használhatjuk süteményekhez, pitékhez, fagylalthoz, gyümölcssalátákhoz, tésztaételekhez, édességek díszítéséhez. Tökéletes snack önállóan vagy aszalt gyümölcsökkel.
9 készleten
Származási hely: Grúzia, TörökországA törökmogyoró felhasználása
A törökmogyoró az egyik legnépszerűbb dióféle Európa-szerte. A mogyorót használhatjuk süteményekhez, pitékhez, fagylalthoz, gyümölcssalátákhoz, édességek készítéséhez és díszítéséhez. Tökéletes snack önállóan vagy aszalt gyümölcsökkel.
A törökmogyoró hatása
Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: E- és B-vitaminban, vasban, magnéziumban, cinkben, foszforban és káliumban.
Az összes mogyorófaj közül a törökmogyoró olajtartalma a legmagasabb, mégsem terheli a szívet és az érrendszert, sőt, előnyösen befolyásolja a koleszterinszintet.
- Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
- Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van.
- Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
- Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
Összetevők
törökmogyoró
Tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tasakban.
A törökmogyoró kalóriatartalma 100g-ban: 677 kcal
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (50 g-ban) |
Energiaérték |
2793 kJ / 677 kcal |
1397 kJ / 339 kcal |
17% |
Zsír – Telített zsírsav |
63 g 4,51 g |
31,5 g 2,23 g |
45% 11% |
Szénhidrát – Cukor |
6,0 g 4,0 g |
3,0 g 2,0 g |
1% 2% |
Rost |
8,9 g |
4,45 g |
– |
Fehérje |
17 g |
8,5 g |
17% |
Só ** |
0,01 g |
<0,01 g |
<1% |
Vitaminok és ásványi anyagok |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (100 g-ban) |
Magnézium |
140 mg |
70 mg |
37% |
Vas |
3,4 mg |
1,7 mg |
24% |
Cink |
2,44 mg |
1,22 mg |
24% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Grúzia, Törökország |
Kapcsolódó termékek
Olajos magvak
Olajos magvak
Olajos magvak
Olajos magvak