Aszalt paradicsom (napon szárítva) 250g
1 666 Ft Original price was: 1 666 Ft.1 220 FtCurrent price is: 1 220 Ft. 4880Ft/kg
A napon szárított (aszalt) paradicsom különleges csemege, a mediterrán országok kifejezetten kedvelik ezt a páratlan finomságot. Hozzáadható különféle salátákhoz, szendvicsekhez és szendvicskrémekhez, hús- és halételekhez, szószokhoz, forró zöldségekhez vacsorára, valamint finom házi pizzákat készíthetünk vele, de tökéletesen illik a feta sajttal készült ételeinkhez is.
Elfogyott
A napon szárított aszalt paradicsom rendkívül gazdag A, B1, B2, C, E-vitaminokban, káliumban, magnéziumban, kalciumban, nátriumban, vasban, foszforban.
A paradicsom, mint “gyógynövény”
A paradicsom nagy mennyiségben tartalmaz likopint, melynek jótékony hatása egyedülálló, mint ahogy az a tulajdonsága is, hogy hő hatására (azaz főzés közben) hatóanyagai jobban felszabadulnak, és még hatékonyabbak, és ez igaz az aszalt paradicsom esetében is. A likopin antioxidáns hatású anyag, támogatja a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését. Kimondottan rákellenes anyagnak számít, támogatja a daganatos betegségek megelőzősét és a gyógyulást is. Ezen kívül segíti az emésztést, szabályozza a koleszterin anyagcserét és erősíti az immunrendszert.
Jó hatása van a reumás és ízületi fájdalmakra, köszvényre; valamint különféle gyulladásos megbetegedésekre, belső gyulladásra is gyógyírt hoz.
Az aszalt paradicsom felhasználása
Az olaszok kezdtek foglalkozni elsőként a paradicsom aszalás gondolatával, de sok nemzet kedvence. Spanyolországban a paradicsomnak pedig még saját ünnepe – La Tomatina – is van, melyet augusztusban ünnepelnek.
A paradicsom kulináris felhasználásában nagyon sok lehetőségünk van. Szárított/aszalt formában remekül egészíti ki a salátákat, a rakott ételeket, mártásokat, szendvicseket és szendvicskrémeket, előételeket vagy tésztákat. De önálló csemegeként is megállja a helyét: olívaolajjal, bazsalikommal, kevés fokhagymával és persze ropogós ciabatta vagy bagett társaságában.
Összetevők
Napon szárított aszalt paradicsom, só.
Aszalt paradicsom tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt tartályban, tasakban, kisgyermekektől elzárva.
Tápérték | 100 g-ban | Egy adagban (20 g) | RI%* (20 g-ban) |
Energiaérték | 734 kJ / 174 kcal | 147 kJ/ 35kcal | 2 % |
Zsír – telített zsírsav |
1 g
0,3 g |
0,2 g
0,06 g |
<1 %
<1% |
Szénhidrát
– Cukor |
23 g
22,6 g |
4,6 g
4,52 g |
2 % 5 % |
Rost | 10,7 g | 2,14 g | – |
Fehérje | 12,8 g | 2,56 g | 5 % |
Só** | 12,56 g | 2,51 g | 42 % |
Minimális eltérések lehetségesek.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, különféle dióféléket, SO2-t (kén-dioxid), glutént.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,25 kg |
---|---|
Származási hely | Törökország |
Kapcsolódó termékek
Étrendkiegészítők
Szárított fűszerek
Szárított fűszerek
Szárított fűszerek