Darált mák
800 Ft – 40 000 Ft
Meggyes-mákos pite, mákos tészta, mákos guba, számos finomság, amivel a mák készül. De nem csak íze miatt érdemes fogyasztani, a mák nagyon egészséges, érdemes rendszeresen fogyasztani.
A mákot évszázadok óta ismerik. Manapság dísznövényként is termesztik.
A mák vagy más néven kék mák sok vitamin és ásványi anyag forrása. Leginkább ünnepi ételekhez képzeljük el, de egész évben fogyasztható. Sőt, élettani hatása miatt érdemes rendszeresen fogyasztanunk.
Magas a rosttartalma (2 evőkanál mákban 3,4 gramm rost található), mely támogatja emésztésünket, bélrendszerünk egészséges működését. Gazdag kalciumban, rézben, foszforban,vasban és mangánban. A mákban telítetlen zsiradék található, a belőle kivont olaj fogyasztása rákmegelőző hatású lehet. A mákban a linolénsav pedig segít egészségesen tartani a szívet.
- Kalcium – A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izom összehúzódásban, sőt még a véralvadásban is.
 - Réz – A réz elengedhetetlen a zavartalan vérképzéshez, és a központi idegrendszer működéséhez. A réz a kalcium hasznosulásához is nélkülözhetetlen, így fontos szerepe van a csontritkulás megelőzésében és a csontok egészségének fenntartásában. Továbbá szükség van rá a C-vitamint felszívódásához.
 - Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
 - Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
 - Mangán – A mangán hatása komplex. Egyrészt számos enzim felépítéséhez és működéséhez szükséges. Az enzimműködés befolyásolásán keresztül a mangán kellő mennyisége elengedhetetlen egyes hormonok (főként a pajzsmirigy- és nemi hormonok) előállításához.
 
Összetevők:
darált kék mák
Tárolása:
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
| 
 Tápérték  | 
 100 g-ban  | 
 Egy adagban (50 g)  | 
 RI%* (50 g-ban)  | 
| 
 Energiaérték  | 
 2263 kJ / 539 kcal  | 
 1131 kJ / 169 kcal  | 
 13%  | 
| 
 Zsír – Telített zsírsav  | 
 42,9 g 5,5 g  | 
 21,5 g 2,8 g  | 
 31% 14%  | 
| 
 Szénhidrát – Cukor  | 
 4,2 g 3,2 g  | 
 2,1 g 1,6 g  | 
 1% 2%  | 
| 
 Rost  | 
 20,5 g  | 
 10,3 g  | 
 –  | 
| 
 Fehérje  | 
 23,7 g  | 
 11,9 g  | 
 24%  | 
| 
 Só**  | 
 0,02 g  | 
 0,01 g  | 
 <1%  | 
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Kapcsolódó termékek
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Reformköretek és rizsek
Reformköretek és rizsek
                                    
	


