Tökmagolaj, hidegen sajtolt 250ml
3 470 Ft 13880Ft/l
A tökmagolaj nem olyan ismert és gyakran használt, mint a repce-, olíva- vagy kókuszolaj. Pedig ez a sötétzöld színű, diós ízű parazitaellenes tulajdonságokkal bír, vitaminokban és ásványi anyagokban, Omega-3 és 6 zsírsavakban gazdag, ízletes olaj.
4 készleten
Származási hely: LengyelországA tökmagolaj nem olyan ismert és gyakran használt, mint a repce-, olíva- vagy kókuszolaj. Egyrészt azért, mert nem szabad benne sütni. Sötét színe és jellegzetes aromája van. A hántolt és pörkölés nélküli tökmag préselésével készül.
Egészen a közelmúltig a legnépszerűbb tökből származó termék a szárított tökmag volt, amely snackként szolgált, a napraforgómag alternatívája volt. A sütőtök termesztéséről híres területeken a tökmagolajat zöldaranynak nevezik. Ennek az egyedülálló olajnak a gyártási folyamata továbbra is ugyanaz, mint 400 évvel ezelőtt.
A hidegen sajtolt tökmagolaj sötétzöld színű, diós ízű. Hidegen kell fogyasztani – csak akkor őrzi meg jótékony tulajdonságait. Ez az olaj természetes segédanyagként is ismert az élelmiszerparaziták elleni küzdelemben. A benne lévő alkaloidok, nevezetesen a cucurbitacin, károsítják a behatolók idegrendszerét, és segítik őket a szervezetből való kilökésben. A modern orvostudomány és a természetgyógyászat is tökmagolajat (is) javasol a prosztata hiperplázia csökkentésére. A kozmetikumok világában is népszerű: jó minőségű tökmagolajat ajánlanak a striák enyhítésére, minden bőrtípus ápolására, valamint a krémek és hámlasztók kiegészítéseként.
1 liter tökmagolaj előállításához 2,5 kg magra van szükség. Az alacsony hőmérsékletű préselés – legfeljebb 35°C – biztosítja az összes értékes anyag megőrzését. A “zöldaranyban” lévő zsírok 80% -a telítetlen zsírsav, főleg linolsav és oleinsav, azaz Omega-3 és az Omega-6 forrásai. Rajtuk kívül az olaj többek között fitoszterint, szkvalént, A-, C-, D-, E- és B-vitaminokat, valamint cinket, káliumot, szelént és béta-karotint tartalmaz. A tökmagolajban található szkvalén egy erős antioxidáns, amely rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és támogatja a máj zsírtalanító folyamatát.
Összetevők:
Hidegen sajtolt tökmagolaj
Használat:
A tökmagolaj tökéletesen alkalmas salátákhoz, mártásokhoz, hidegen tálalt ételekhez.
Tárolás:
Tárolja száraz, hűvös, sötét helyen, közvetlen napfénytől védve. Felbontás után 4-10 °C-on tárolandó, legfeljebb 3-4 hétig. Természetes pára csapódhat ki, mely természetes jelenség, és nem befolyásolja az olaj tápértékét.
Tápérték |
100 g-ban | 10 g-ban (1 ek.) |
RI%* 10 g-ban |
Energiaérték |
3697 kJ / 900 kcal | 370 kJ / 90 kcal | 4% |
Zsír
Ebből telített zsírsav Egyszeresen telítetlen zsírsav Többszörösen telítetlen zsírsav |
100 g
18 g 32 g 48 g |
10 g
1,8 g 3,2 g 4,8 g |
14% 9% – – |
Szénhidrát Ebből cukor |
0 g
0 g |
0 g
0 g |
0%
0% |
Rost |
0 g | 0 g |
– |
Fehérje | 0 g | 0 g |
0% |
Só** |
0 g | 0 g | 0% |
Omega-3 |
1 g | 0,1 g |
– |
Omega-6 | 48 g | 4,8 g |
– |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Lengyelország |
Kapcsolódó termékek
Reformköretek és rizsek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök