Finomított, tisztított kókuszolaj 500ml
2 060 Ft 4120 Ft/l
A finomított kókuszolaj tökéletesen alkalmas sütéshez és főzéshez, de aki a kókusz ízét, illatát nem kedveli, így elkerülheti az extra aromát.
29 készleten
Származási hely: IndonéziaA kókuszból származó zsiradék, a kókuszolaj, legnagyobb részben laurinsavat és kaprinsavat tartalmaz.
A kókuszolaj atioxidáns, antimikrobiális, gombaölő, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással bír. Könnyen emészthető és felszívódó, nem a nyirokkeringésen, hanem a bélnyálkahártyán keresztül szívódik fel. Ezt az előnyét használják számos betegség kezelés esetében, úgy mint lisztérzékenység, máj- vagy gyulladásos betegségek, epekövesség, hasnyálmirigy-gyulladás; illetve anyagcsere-zavarral küzdő, vagy gyomorproblémákban, fekélyben szenvedő emberek is fogyaszthatják. A kókuszzsír telített zsírsavakat tartalmaz leginkább, úgy , mint az állati zsiradékok, viszont ez utóbbiakkal ellentétben nem tartalmaz koleszterint. A telített kötések miatt kiválóan alkalmas sütésre, nem képződnek többszöri felhasználásra sem káros anyagok. Magas hőfokon, hosszú idejű sütéshez mindenképpen ajánlatosabb kókuszzsírt használni, mint étolajat. Süteményekhez remekül megy az íze és állaga is, a nyers vegán konyha tortáinak is fontos alapanyaga.
A finomított kókuszolaj előállítási folyamata a leghosszabb. Először magas hőmérsékleten kezelik, majd finomítják, színtelenítik és szagtalanítják. Így elveszti erős aromáját, ennek következtében pedig még inkább alkalmas sütéshez és főzéshez, hiszen aki a kókusz ízét, illatát nem kedveli, így nem kap semmilyen extra aromát. A finomítás során viszont nemcsak ízét és színét veszti el, de csökkent vitamintartalma és aminosavakat is elvonnak belőle.
A kókuszolaj ideális:
- hideg étkezéshez – a magas telített zsírsavtartalomnak köszönhetően ideális magas hőmérsékleten történő sütéshez. Nem égeti meg és nem változtatja meg a rajta készült ételek ízét
- sütés – kiválóan helyettesíti a vajat és a margarint az otthoni sütés során
- főzés – ideális keleti ételek elkészítéséhez, teljes ízük és aromájuk kihozatalához
Összetevők:
finomított kókuszolaj
Tápérték |
100 g-ban | 15 g-ban | RI%* 15 g-ban |
Energiaérték | 3700 kJ / 900 kcal | 555 kJ / 135 kcal |
7% |
Zsír |
100 g 92 g |
15 g 13,8 g |
21% 69% |
Szénhidrát – Cukor |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0% |
Rost |
0 g | 0 g | – |
Fehérje |
0 g | 0 g |
0% |
Só** | 0 g | 0 g |
0% |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 1 kg |
---|---|
Származási hely | Indonézia |
Kapcsolódó termékek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök