Repceolaj, hidegen sajtolt 500ml
1 870 Ft 3740Ft/l
Mondhatnánk kötelező konyhai terméknek, hiszen az egyik legegészségesebb olaj. Hidegen sajtolt, azaz finomítatlan, így még több ízzel és egészséget támogató tulajdonsággal rendelkezik.
17 készleten
Származási hely: LengyelországMondhatnánk kötelező konyhai terméknek, hiszen az egyik legegészségesebb olaj. Repcemagból készül – a jellegzetes, sárga virágú olajos növényből. Hidegen sajtolt, azaz finomítatlan, így még több ízt és egészséget támogató tulajdonságot tartalmaz. 3 liter magból 1 liter repceolajat állítanak elő.
A repceolaj az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak megfelelő aránya és az alacsony telített zsírsavtartalom miatt nagyon egészségesnek illetve a kiegyensúlyozott étrend ajánlott elemének tartják.
A repceolajat sokan elsősorban sütéshez használják – amire a magas füstpont miatt tökéletesen alkalmas.
Ez a népszerű növényi zsír A-, E- és K-vitamint, valamint növényi szterineket tartalmaz – ezek az összetevők különösen fontosak a magas koleszterinszinttel küzdő emberek számára. Nagyon fontos, hogy jó minőségű repceolajat válasszon, és azt az ajánlott mennyiségben fogyassza. Érdemes szem előtt tartani, hogy a legtöbb finomítatlan olajat a legjobb hidegen fogyasztani, pl.: salátákhoz, mártásokhoz, mártogatásokhoz, bruschettához, stb.
A 40°C-ot meg nem haladó hőmérsékleten történő préselés szinte minden tápértéket megőriz. Emelett gazdagabb az íze, mélyebb a színe és a jellegzetes az aromája. Az így előállított repceolaj finomítatlan, azaz kezeletlen, ezért értékesebbnek tekinthető. Válogatott repcemagokból készül, amelyeket összetörnek vagy préselnek – magas hőmérséklet használata nélkül. A tárolás módja minden növényi olaj minőségét nagyban befolyásolja. Ezért tároljuk az általunk kínált hidegen sajtolt repceolajat sötét üvegekben, hűvös és árnyékos helyen.
Összetevők:
Hidegen sajtolt repceolaj
Használat:
A repceolaj tökéletesen alkalmas salátákhoz, mártásokhoz, hidegen tálalt ételekhez.
Tárolás:
Tárolja száraz, hűvös, sötét helyen, közvetlen napfénytől védve. Felbontás után 4-10 °C-on tárolandó, legfeljebb 3-4 hétig. Természetes pára csapódhat ki, mely természetes jelenség, és nem befolyásolja az olaj tápértékét.
Tápérték |
100 g-ban |
10 g-ban |
RI%* 10 g-ban |
Energiaérték |
3700 kJ / 884 kcal |
370 kJ / 88 kcal |
4% |
Zsír Ebből telített zsírsav Egyszeresen telítetlen zsírsav Többszörösen telítetlen zsírsav |
100 g 5,6 g 61 g 28,8 g |
10 g 0,6 g 6,1 g 2,9 g |
14% 3% – – |
Szénhidrát Ebből cukor |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0% 0% |
Rost |
0 g |
0 g |
– |
Fehérje |
0 g |
0 g |
0% |
Só** |
0 g |
0 g |
0% |
Omega-3 |
9,9 g |
1 g |
– |
Omega-6 |
18,7 g |
1,9 g |
– |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 1 kg |
---|---|
Származási hely | Lengyelország |
Kapcsolódó termékek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök