Repceolaj, hidegen sajtolt 500ml
1 870 Ft 3740Ft/l
Mondhatnánk kötelező konyhai terméknek, hiszen az egyik legegészségesebb olaj. Hidegen sajtolt, azaz finomítatlan, így még több ízzel és egészséget támogató tulajdonsággal rendelkezik.
Elfogyott
Mondhatnánk kötelező konyhai terméknek, hiszen az egyik legegészségesebb olaj. Repcemagból készül – a jellegzetes, sárga virágú olajos növényből. Hidegen sajtolt, azaz finomítatlan, így még több ízt és egészséget támogató tulajdonságot tartalmaz. 3 liter magból 1 liter repceolajat állítanak elő.
A repceolaj az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak megfelelő aránya és az alacsony telített zsírsavtartalom miatt nagyon egészségesnek illetve a kiegyensúlyozott étrend ajánlott elemének tartják.
A repceolajat sokan elsősorban sütéshez használják – amire a magas füstpont miatt tökéletesen alkalmas.
Ez a népszerű növényi zsír A-, E- és K-vitamint, valamint növényi szterineket tartalmaz – ezek az összetevők különösen fontosak a magas koleszterinszinttel küzdő emberek számára. Nagyon fontos, hogy jó minőségű repceolajat válasszon, és azt az ajánlott mennyiségben fogyassza. Érdemes szem előtt tartani, hogy a legtöbb finomítatlan olajat a legjobb hidegen fogyasztani, pl.: salátákhoz, mártásokhoz, mártogatásokhoz, bruschettához, stb.
A 40°C-ot meg nem haladó hőmérsékleten történő préselés szinte minden tápértéket megőriz. Emelett gazdagabb az íze, mélyebb a színe és a jellegzetes az aromája. Az így előállított repceolaj finomítatlan, azaz kezeletlen, ezért értékesebbnek tekinthető. Válogatott repcemagokból készül, amelyeket összetörnek vagy préselnek – magas hőmérséklet használata nélkül. A tárolás módja minden növényi olaj minőségét nagyban befolyásolja. Ezért tároljuk az általunk kínált hidegen sajtolt repceolajat sötét üvegekben, hűvös és árnyékos helyen.
Összetevők:
Hidegen sajtolt repceolaj
Használat:
A repceolaj tökéletesen alkalmas salátákhoz, mártásokhoz, hidegen tálalt ételekhez.
Tárolás:
Tárolja száraz, hűvös, sötét helyen, közvetlen napfénytől védve. Felbontás után 4-10 °C-on tárolandó, legfeljebb 3-4 hétig. Természetes pára csapódhat ki, mely természetes jelenség, és nem befolyásolja az olaj tápértékét.
Tápérték |
100 g-ban |
10 g-ban |
RI%* 10 g-ban |
Energiaérték |
3700 kJ / 884 kcal |
370 kJ / 88 kcal |
4% |
Zsír Ebből telített zsírsav Egyszeresen telítetlen zsírsav Többszörösen telítetlen zsírsav |
100 g 5,6 g 61 g 28,8 g |
10 g 0,6 g 6,1 g 2,9 g |
14% 3% – – |
Szénhidrát Ebből cukor |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0% 0% |
Rost |
0 g |
0 g |
– |
Fehérje |
0 g |
0 g |
0% |
Só** |
0 g |
0 g |
0% |
Omega-3 |
9,9 g |
1 g |
– |
Omega-6 |
18,7 g |
1,9 g |
– |
Minimális eltérések lehetségesek.
** Só kizárólag természetes forrásból.
* RI – Átlagos felnőtt referencia beviteli érték (8400kJ / 2000kcal).
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 1 kg |
---|---|
Származási hely | Lengyelország |
Kapcsolódó termékek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Aszalt és kandírozott gyümölcsök