Pisztáciavaj 170g
5 500 Ft 323529 Ft/kg
A pisztáciát ízén kívül élettani hatásairól is szeretjük. A pisztáciavaj (vagy krém) olyan finomság, amely minden zamatát és élettani hatását tartalmazza kedvenc olajos magunknak, de mindezt akár kenyérre, puffasztott rizsre kenve, vagy akár fagylaltjainkhoz, süteményeinkhez adva is fogyaszthatjuk.
1 készleten
Származási hely: IránA pisztáciavaj fogyasztása
A pisztáciavaj vagy pisztáciarém tökéletes kenyérre vagy puffasztott rizsre kenve; szendvicsekhez, fagylalthoz, palacsintához, házi készítésű süteményeinkhez adhatjuk.
A pisztáciát, melyet egykor zöld aranynak is neveztek, nem csak íze teszi különlegessé, hanem tápértéke miatt is igen értékes. A pisztácaivaj pörkölt, sótlan, pisztáciából készül, így érhető el a legkiválóbb íz és aroma. A pisztácia az antioxidánsok – lutein, zeaxantin, tokoferolok (E-vitamin) – kincstára. Ezen kívül a pisztácia vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot és cinket is tartalmaz. A pisztácia emellett B-vitamin gazdag forrása is, és a diófélék közül a legmagasabb rosttartalommal rendelkezik.
A pisztácia(vaj) élettani hatása
A pisztáciavaj kiváló B- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül ahogy fentebb is olvasható, rengeteg vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot és cinket tartalmaz.
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.
- Kalcium – A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izom összehúzódásban, sőt még a véralvadásban is.
- Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban.
- Mangán – A mangán hatása komplex. Egyrészt számos enzim felépítéséhez és működéséhez szükséges. Az enzimműködés befolyásolásán keresztül a mangán kellő mennyisége elengedhetetlen egyes hormonok (főként a pajzsmirigy- és nemi hormonok) előállításához.
- Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
- Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
- Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van.
Összetevők
100% héjazott, sótlan, pörkölt pisztácia
A pisztáciavaj tárolása
Tárolja száraz és hűvös helyen, szorosan lezárt üvegben. Felbontás után 3 hónapon belül el kell fogyasztani.
További információk: A krém felületén található pisztáciaolaj természetes jelenség.
Tápérték |
100 g-ban |
Energiaérték |
2576 kJ / 621 kcal |
Zsír – Telített zsírsav |
48,5 g 6,0 g |
Szénhidrát |
18,9 g |
Rost |
6,1 g |
Fehérje |
24,2 g |
Só * |
0,02g |
* Só kizárólag természetes forrásból.Minimális eltérések lehetségesek.
Lehetséges allergének:
Keresztszennyeződéssel nyomokban tartalmazhat szezámot, mandulát, glutént, különféle dióféléket.
Minden erőfeszítés ellenére ezen alapanyagok előfordulása a termékben nem zárható ki teljesen.
MEGJEGYZÉS – a termék fényképe / megjelenítése eltérhet a tényleges megjelenéstől.
Tömeg | 0,5 kg |
---|---|
Származási hely | Irán |
Kapcsolódó termékek
Olajos magvak
Lisztek és pelyhek
Lisztek és pelyhek
Reformköretek és rizsek