Jas bab, nagyszemű 250g
1 289 Ft 5156Ft/kg
Általában a babfélék “lenézett növények”, amely méltatlanul vannak kiszorítva az egészséges táplálékok közül. Pedig finom az ízük, olcsók, és sokkal több jótékony hatással rendelkeznek, mint gondolnánk. Fehérjében, vitaminban, ásványi anyagokban gazdag étel.
15 készleten
Származási hely: KínaA jas bab kevésbé ismert itthon, pedig hasonló beltartalommal rendelkezik, mint például a fehér bab. A vegán és vegetáriánus étrendet folytatók számára remek választás, gazdag vitamin- és fehérje, illetve B1, K-vitamin, folsav, foszfor, magnézium, kalcium és nátrium forrás. Ásványi anyagai közül pedig jelentős a molibdén, a vas, és a mangán tartalma.
Számos betegséggel szemben segít megküzdeni, úgy mint szívroham, cukorbetegség, elhízás. Csökkenti a koleszterinszintet, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, a rák kialakulását. Magas az antioxidáns tartalma, gazdag fehérjében és rostokban. Érdemes billeszteni táplálkozásunkba, hisz az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésnek része. A szervezet lassan emészti, a teltségérzet hosszan megmarad. Cukortartalma alacsony, így fogyasztása nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. A bab tápértéke magas, 20-25 százalék fehérjét tartalmaz, ezért is “húspótló” étel a vegánok és vegetáriánusok számára is.
A jas bab a következő természetes forrás:
- Magnézium – segít csökkenteni a fáradtságot, kimerültséget. Az idegek, az izmok és számos enzim működéséért felelős. Jelentős szerepe van a szénhidrátok, a zsírok, a nukleinsavak és a fehérjék anyagcseréjében, továbbá az energiatermelő és – felhasználó folyamatokban. A kalciummal, a foszforral és az A-vitaminnal együtt hat a legjobban
- Foszfor – A foszfor a második legnagyobb mennyiségű ásványi anyag a szervezetben. Segít fenntartani az egészséges csontokat és fogakat, elengedhetetlen az idegrendszer működéséhez, a fehérje-, szénhidrát-, zsír anyagcseréhez, számos enzim működéséhez.
- Kalcium – A kalciumnak a csontok szilárdságának biztosításán kívül meghatározó szerepe van az idegek és izmok ingerelhetőségében, az izom összehúzódásban, sőt még a véralvadásban is.
- Vas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából
- Cink – Segít megőrizni a haj, a bőr és a köröm egészségét. Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van
Összetevők:
jas bab
Tárolása:
Tárolja száraz, hűvös helyen, szorosan lezárt csomagolásban.
Tápérték |
100 g-ban |
Egy adagban (50 g) |
RI%* (50 g-ban) |
Energiaérték |
1302 kJ / 315 kcal |
651 kJ / 158 kcal |
8% |
Zsír – Telített zsírsav |
1,6 g 0,2 g |
0,8 g 0,1 g |
1% <1% |
Szénhidrát – Cukor |
45,9 g 2,7 g |
23 g 1,4 g |
9% 2% |
Rost |
15,7 g |
7,9 g |
– |
Fehérje |
21,4 g |
10,7 g |
21% |
Só** |
0,05 g |
0,025 g |
<1% |
Tömeg | 0,25 kg |
---|---|
Származási hely | Kína |
Kapcsolódó termékek
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak
Gabonafélék és magvak