A quinoa egy igazi reform-szuper élelmiszer, ami nem csak egészséges, de rendkívül finom is. A quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot tartalmazó, gluténmentes növény. Kóstolj bele a mennyországba!
Gabonafélék és magvak
Lisztek
Gabonafélék és magvak
A quinoa eredete
Quinoa – Dél-Amerikából származik, ami magyarázza kissé egzotikus nevét. Már 5000 évvel ezelőtt ez volt az alapja az inka birodalomból származó harcosok ételeinek.
Miért érdemes quinoa-t fogyasztani?
A quinoa az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó, legtáplálóbb gluténmentes növény. Rengeteg fontos vitamint tartalmaz: B-vitaminokat (B1, B2, B3), C-, E-vitamint és ß–karotint. Ez utóbbi három fontos antioxidáns, tehát jelentősen hozzájárul a káros szabad gyökök hatástalanításához.
Az ásványi anyagok közül a quinoa különösen gazdag magnéziumban, kalciumban, vasban, káliumban, illetve foszforban és cinket is tartalmaz. Ezzel a magas ásványi anyag tartalmával jó pár gabonafélét túlszárnyal (búza, árpa, zab, rizs).