Az aszalt sárgabarack egy ellenállhatatlan finomság, akár magában, akár ételeinkkel kombinálva. Rendkívül gazdag A és C vitaminban, káliumban és vasban. Fogyassz naponta néhány szem aszalt sárgabarackot és kóstolj bele a mennyországba!
Az aszalt sárgabarack eredete
A sárgabarack egy Közép-Ázsiából származó gyümölcsfa, mely akár 4-8 m magasra is megnövő. A sárgabaracknak több fajtája létezik, a sötétebb húsúak általában nagyobb méretűek, húsosak, lédúsak, monília ellen is picit ellenállóbbak.
Természetesen mint minden aszalvány, a szárított sárgabarack is tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, emellett magas a rosttartalma, elősegítve a jobb emésztést és az immunrendszer erősebb működését.
Az aszalt sárgabarack hatása
Az aszalt sárgabarack kitűnő vas-, káliumforrás, gazdag A- és C-vitaminban. Antioxidáns, lassítja az öregedési folyamatokat, erősíti a szívet, segít a rákmegelőzésben, csökkenti a magas vérnyomást és még méregtelenít is.
Kálium – Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm. Szükség van rá a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is.
KáliumVas – segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából.