Vöröslencse vásárlása Heavenuts oldalon Budapest és Magyarország területén

A vöröslencse több ezer éve termesztett, népszerű hüvelyes zöldség, és az iránta való érdeklődés folyamatosan növekszik a növényi étrend fontossága miatt. Fontos helyet foglal el az indiai konyhában, ahol a dhal nevű étel fő alkotóeleme. A vöröslencse kiváló választás az őszi és a téli napokra – felmelegít és eltelít, de egész évben használhatjuk: levesnek, fasírtnak, zöldségkrémnek.

A vöröslencse a babfélék családjába tartozik és többféle színben kapható – vörös, zöld, sárga, barna és fekete.  Leggyakrabban azért választják a többi fajta közül, mert nem vagy csak rövid ideig szükséges áztatni és a főzési ideje is vöröslencsének a legrövidebb.

Az ízletes vöröslencse rendkívül gazdag fehérjékben és szabad aminosavakat is, illetve jelentős mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, ez viszont csekély mértékben és lassan emeli meg a vércukorszintet (tudományosabban: alacsony a glikémiás indexe). Ásványi anyagokban is gazdag, (kálium, foszfor, vas), és B-vitaminok is megtalálhatók benne.

Leves, pörkölt, fasírt, krém, szósz vagy főve salátákban – akármit is szeretnénk vele készíteni, nagyszerű ízt kapunk!

A vöröslencsét fehérjében gazdag húspótlónak tekintik. Azonban nem kizárólag vegetáriánusok és vegánok számára kincs. A rost, a vitaminok és az ásványi anyagok gazdagsága miatt érdemes beleilleszteni a napi ékezésünkbe. Az egészséggel kapcsolatos szempontok mellett gyakorlati előnyeivel is rendelkezik – olcsó, könnyen elkészíthető és ideális a hüvelyes zöldségekkel végzett kulináris kísérletek kezdetén. Nem irritálja az emésztőrendszert, és mindenki ízlésének megfelelhet.

Gabonafélék és magvak

Vöröslencse 500g

690 Ft 1380 Ft/kg