Máriatövis

Mind a(z) 3 találat megjelenítve

A máriatövis egy igen fontos gyógynövény: segít a fogyásban, fontos a májnak és az immunrendszert is erősíti. Fogyaszthatjuk étrendkiegészítőként vagy ételeinkhez hozzáadva. Fogyassz te is máriatövist és kóstolj bele a mennyországba!

-40%

Étrendkiegészítők

Darált máriatövis mag 250g

Original price was: 880 Ft.Current price is: 530 Ft. 2120Ft/kg
-38%

Étrendkiegészítők

Máriatövis mag 250g

Original price was: 712 Ft.Current price is: 445 Ft. 1780 Ft/kg

A máriatövis eredete

A máriatövis mediterrán térségből származik: Dél- és Délkelet-Európából, Észak-Afrikából, Nyugat-Ázsiából és Közép-Ázsia egyes régióiból (India, Pakisztán). Betelepített fajként a világ számos részén elterjedt. Megtalálható már Afrika és Európa más területein, Ausztráliában, Új-Zélandon, Észak- és Dél-Amerikában.

A máriatövis fogyasztása

A máriatövis fogyasztása révén hatásosan, mégis természetes módon tápláljuk és óvjuk az egyik legfontosabb szervünket. Ez a növény egyik legerősebb méregtelenítő. Orvosi gyógynövényként már a 19. század végén is használták a máj védelme érdekében.

A népiesen csak ’ősz- vagy tejbogáncsként’ nevezett gyógynövény méregtelenít, és támogatja a máj létfontosságú funkcióit. Egészségmegőrző jelentőségéről sokat elárul az a tény is, hogy 2013-ban Magyarországon a máriatövis volt „Az év gyógynövénye”.