Mandulabél

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

A mandulabél -ahogy a nevéből kikövetkeztethető- a mandulának a héj alatti “húsa”, bele. Rendkívül ízletes és egészséges, legyen az natúr mandulabél vagy blansírozott mandulabél. Fogyaszthatjuk önmagában vagy süteményekhez, fagylaltokhoz, édességekhez és tésztaételekhez adva is. Kóstolj bele a mennyországba!

-21%
2 598 Ft 5196Ft/kg
-20%

Olajos magvak

Mandula 1000g

3 995 Ft
-25%

Olajos magvak

Mandula 1000g

995 Ft3 990 Ft

Olajos magvak

Mandula, világos 500g

2 955 Ft 5910Ft/kg

A mandulabél jótékony hatásai

A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kálcium, magnézium említendő, de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, vasat, mangánt és cinket is.

Emiatt a mandulabél kiváló koleszterin- és vércukorszint csökkentő étel, amely a vérnyomásunkra is kedvező hatással van. Mindemellett kiváló agyserkentő, továbbá védi az idegrendszert és az agysejteket.

A mandulabél fogyasztása

A mandulabél egy igazi szuperétel vagy szuper-alapanyag, attól függően, hogyan használjuk.

Önmagában mindenki ismeri és fogyasztja: egyszerűen lehetetlen megállni vele. De tudtad, hogy számos főétel, pl. húsok, halak, salátákhoz is jó választás? Arról már nem is beszélve, hogy mennyire fel lehet dobni vele egy-egy reggeli müzlit vagy süteményt (főleg a karácsonyi időszakban).