A mandulabél -ahogy a nevéből kikövetkeztethető- a mandulának a héj alatti “húsa”, bele. Rendkívül ízletes és egészséges, legyen az natúr mandulabél vagy blansírozott mandulabél. Fogyaszthatjuk önmagában vagy süteményekhez, fagylaltokhoz, édességekhez és tésztaételekhez adva is. Kóstolj bele a mennyországba!
Olajos magvak
Olajos magvak
Olajos magvak
Olajos magvak
A mandulabél jótékony hatásai
A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kálcium, magnézium említendő, de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, vasat, mangánt és cinket is.
Emiatt a mandulabél kiváló koleszterin- és vércukorszint csökkentő étel, amely a vérnyomásunkra is kedvező hatással van. Mindemellett kiváló agyserkentő, továbbá védi az idegrendszert és az agysejteket.
A mandulabél fogyasztása
A mandulabél egy igazi szuperétel vagy szuper-alapanyag, attól függően, hogyan használjuk.
Önmagában mindenki ismeri és fogyasztja: egyszerűen lehetetlen megállni vele. De tudtad, hogy számos főétel, pl. húsok, halak, salátákhoz is jó választás? Arról már nem is beszélve, hogy mennyire fel lehet dobni vele egy-egy reggeli müzlit vagy süteményt (főleg a karácsonyi időszakban).