Himalája só

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

A só (és egyben a himalája só is) a világ talán legnépszerűbb fűszere, amely nélkül elképzelhetetlenek az ételeink zöme. A himalája só az egyik legértékesebb sófajta, a maga 84 különböző ásványi anyagával. Kóstolj bele a mennyországba!

Szárított fűszerek

Himalája só (durva) 1000g

790 Ft 790Ft/kg
-49%

Szárított fűszerek

Himalája só, finomszemű 1000g

Original price was: 786 Ft.Current price is: 399 Ft. 786Ft/kg

A himalája só eredete

A Himalája só a ahogy a neve is elárulja a Himalája sóbányáiból származik. Helyben bányásszák, kézzel nyerik ki a földből, és semmilyen utólagos ipari kezelésnek nem vetik alá. Mindenféle szennyeződéstől és vegyi anyagtól mentes, hiszen a Föld legmagasabb hegyének gyomrában termelődött az évszázadok és évezredek leforgása alatt.

A himalája só hatása

A Himalája sóban a jód természetes benne, nem kell külön pótolni. Figyelem, a tévhittel ellentétben, mivel jódtartalmú, akinek pajzsmirigy alulműködése van, annak nem ajánlott fogyasztás!

A himalája só gazdag magnéziumban, káliumban, kálciumban, szulfátokban, elektrolitokban, de tartalmaz hidrogén-karbonátot, fluoridot, bromidot és stronciumot is. Ezeken kívül is rengeteg mikroelem van még benne. Nátrium tartalma negyede a hagyományos sóénak, így használatával elkerülhető a “túl sós” táplálkozás.