A só (és egyben a himalája só is) a világ talán legnépszerűbb fűszere, amely nélkül elképzelhetetlenek az ételeink zöme. A himalája só az egyik legértékesebb sófajta, a maga 84 különböző ásványi anyagával. Kóstolj bele a mennyországba!
Szárított fűszerek
Szárított fűszerek
A himalája só eredete
A Himalája só a ahogy a neve is elárulja a Himalája sóbányáiból származik. Helyben bányásszák, kézzel nyerik ki a földből, és semmilyen utólagos ipari kezelésnek nem vetik alá. Mindenféle szennyeződéstől és vegyi anyagtól mentes, hiszen a Föld legmagasabb hegyének gyomrában termelődött az évszázadok és évezredek leforgása alatt.
A himalája só hatása
A Himalája sóban a jód természetes benne, nem kell külön pótolni. Figyelem, a tévhittel ellentétben, mivel jódtartalmú, akinek pajzsmirigy alulműködése van, annak nem ajánlott fogyasztás!
A himalája só gazdag magnéziumban, káliumban, kálciumban, szulfátokban, elektrolitokban, de tartalmaz hidrogén-karbonátot, fluoridot, bromidot és stronciumot is. Ezeken kívül is rengeteg mikroelem van még benne. Nátrium tartalma negyede a hagyományos sóénak, így használatával elkerülhető a “túl sós” táplálkozás.