A dió a téli hónapok során szinte kötelező eleme az asztalunknak. De miért is ne használhatnánk az év többi hónapjában is? A dió kiváló kelléke lehet különböző főételeknek vagy desszerteknek is. Kóstolj bele a mennyországba!
A dió hatása
A dió jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen. A dió magja érdekes módon hasonlít az emberi agy alakjára és felépítésére. Ez a hasonlóság hozzájárul ahhoz a közvéleményhez, miszerint tökéletesen befolyásolja az idegrendszer munkáját, javítja az emlékezetet és a koncentrációt.
A dió felhasználása és fogyasztása
Viszont a dió vitaminok és ásványi anyagok aranybányája, az egészség záloga, nem csupán egy pillanatnyi cukormámor (és nem okoz néhány plusz centimétert a derekunknak). Intenzív, jellegzetes, markáns íze kiegészíti a salátákat, a zabkását, a magkeverékeinket, vagy alap hozzávalója lehet desszertjeinknek.
Még a kozmetikai iparban is használják a bőrre gyakorolt áldásos tulajdonságai miatt.