Datolya

1–12 termék, összesen 17 db

A datolya egy olyan különleges finomság, amit nyersen és ételekhez/desszertekhez adva is fogyaszthatunk. Mi több, rendkívül ajánlott a fogyasztása! A datolya jótékonyan hat számos létfontosságú szervünkre, miközben alig bírunk leállni az evésével. Kóstolj bele a mennyországba!

4 480 Ft

Aszalt és kandírozott gyümölcsök

Datolya paszta 1 kg

1 270 Ft

Természetes édesítőszerek

Datolya szirup 350g

1 670 Ft 4771Ft/kg

Aszalt és kandírozott gyümölcsök

Friss Datolya (nem aszalt) maggal 500g

2 750 Ft 5500 Ft/kg

A datolya jótékony hatása

A datolya jótékonyan hat a koleszterinszintünkre, ami által a pulzus és a vérnyomás is normalizálódik. Káliumtartalmának köszönhetően támogatja az idegrendszerünket, vastartalma pedig a vérszegénység megelőzősében vagy helyreállításában társunk. Magas a rosttartalma, ami emésztésünknek tesz jó szolgálatot.

Mivel energiatartalma rendkívül magas, ha extra energiára van szükségünk (tanulás, szellemi munka, sporttevékenység), néhány szem datolyával hozzájuthatunk a szükséges többletre.

Mire jó a datolya?

Önmagában vagy kávé mellé a legfinomabb, de a datolyából számos finomságot is készíthetünk: datolyaszirupot, melyet cukor kiváltására használhatunk; de használhatjuk salátákhoz, desszertekhez, snackekhez, reggeli kásákhoz, süteményekhez, turmixokhoz. Akár vegán „energiagolyókat” is készíthetünk datolyából! Receptünket megtalálod blogunkban.