A datolya egy olyan különleges finomság, amit nyersen és ételekhez/desszertekhez adva is fogyaszthatunk. Mi több, rendkívül ajánlott a fogyasztása! A datolya jótékonyan hat számos létfontosságú szervünkre, miközben alig bírunk leállni az evésével. Kóstolj bele a mennyországba!
Egészséges snackek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Természetes édesítőszerek
Egészséges snackek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
Egészséges snackek
Egészséges snackek
Egészséges snackek
Egészséges snackek
Egészséges snackek
Aszalt és kandírozott gyümölcsök
A datolya jótékony hatása
A datolya jótékonyan hat a koleszterinszintünkre, ami által a pulzus és a vérnyomás is normalizálódik. Káliumtartalmának köszönhetően támogatja az idegrendszerünket, vastartalma pedig a vérszegénység megelőzősében vagy helyreállításában társunk. Magas a rosttartalma, ami emésztésünknek tesz jó szolgálatot.
Mivel energiatartalma rendkívül magas, ha extra energiára van szükségünk (tanulás, szellemi munka, sporttevékenység), néhány szem datolyával hozzájuthatunk a szükséges többletre.
Mire jó a datolya?
Önmagában vagy kávé mellé a legfinomabb, de a datolyából számos finomságot is készíthetünk: datolyaszirupot, melyet cukor kiváltására használhatunk; de használhatjuk salátákhoz, desszertekhez, snackekhez, reggeli kásákhoz, süteményekhez, turmixokhoz. Akár vegán „energiagolyókat” is készíthetünk datolyából! Receptünket megtalálod blogunkban.