Sütőtökös brownie – őszből a télbe, karácsonyra is isteni!

Elmúlt az utolsó őszi hónap is, és már fél lábbal a karácsonyi ünnepekben járunk, szinte már halljuk is a száncsengőt!

Csodálatos ízek, illatok töltik meg a lakást, és persze meleg fényekkel töltjük meg a komor sarkokat.

Bár karácsonyig még van bő két hetünk, addig is meg lehet próbálkozni ezzel a fantasztikus recepttel, mely az őszből idecsent sütőtökös alappal készül, de igazi téli csemege.

Garantáltan megállja helyét az ünnepi pillanatokban is!

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A megsült, lepürésített sütőtököt alaposan elkeverjük a hozzávalókkal.

Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát majd elsimítjuk.  A tetejére szánt ízlés szerinti 20-50 g mogyorókrémet a tetejére kanalazzuk és óvatosan elkavargatjuk a tésztával.

A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk durvára vágott diófélékkel (törökmogyoróval, dióval, kesudióval, stb), illetve étcsokoládé darabokkal (lehetőleg cukormentes változatot keressünk!).

30 percig 180 fokon sütjük.

A teteje kicsit megkérgesedik, de belül lágy, puha marad. Egy éjszakát érdemes a hűtőben pihentetni és ott is tartsuk!